ΓΛΥΚΑ

Φτιάξτε το παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι εύκολα και γρήγορα με αφράτη κρέμα !!!

Φτιάξτε το παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι εύκολα και γρήγορα με αφράτη κρέμα !!!

Υλικά

1/2 κιλό κανταΐφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
150 γραμ βούτυρο

Κρέμα
400 γρ. κρέμα βανίλια σε φακελάκια από το σούπερ μάρκετ

Σιρόπι
600 γραμ ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 κουτ.σούπας μέλι
Το χυμό ενός λεμονιού
1 στικ κανέλας

Σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας η 1 μασουράκι σε σκόνη
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει
χρώμα χρυσαφί στους 160 βαθμούς .
Μόλις χρυσαφίσει από πάνω το αναποδογυρίζουμε να πάρει χρώμα κι από κάτω χρυσαφί.

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά αφαιρούμε το στικ κανέλας και το ρίχνουμε πάνω
από το κανταΐφι. Κρύο το κανταΐφι καυτό το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Loading...

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελάκι της και αφού γίνει
χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι και την τοποθετούμε στο
ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγί αφού την χτυπήσουμε στο μίξερ μαζί με την βανίλια και την άχνη και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί .
Καλή επιτυχία !!!!

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε εσείς την κρέμα

Για την κρέμα
1900 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250-300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
4 βανίλιες
3 αυγά

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου και τα ρίχνουμε όλα αυτά στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.

Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.

Από τον φίλο Αρτοποιεία & Συνταγές
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top