ΓΛΥΚΑ

Profiteroles με δυο σοκολάτες

Profiteroles με δυο σοκολάτες

  • Υλικά για σου:
  • 125 γρ νερό
  • 125 γρ βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 100 γρ αλεύρι γοχ
  • 3 αυγά μεσαία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Κόβουμε με σακούλα το μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε στους 220 για 20-25 λεπτά.

Υλικά για κρέμα σου

Loading...
  • 200 ml γάλα
  • 30 γρ νισεστε
  • 3 αυγά
  • 50 γρ ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 20 γρ βούτυρο

Σε ένα κατσαρολάκια ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με την ζάχαρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο από το γάλα( κρύο) με το νισεστε και τα αυγά. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε στην φωτιά !έχει να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε τέλος την βανίλια και ο βούτυρο. Κρυώνουμε την κρέμα.

Υλικά για τις sauce

  • 700 ml γάλα
  • 60 γρ νισεστε
  • 2 αυγά
  • Βανίλια
  • 2 κ.σ Βούτυρο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κουβερτουρα
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα. Στο τέλος χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και λιώνουμε μέσα τις σοκολάτες χωριστά , όσο είναι ακόμα ζεστό. Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα και συναρμολογούμε σε μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολακια.
Elena Psillia

Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top