ΑΛΜΥΡΑ

Γίγαντες με μυρωδικά από τον Τάσο Αντωνίου!!!!

Γίγαντες με μυρωδικά από τον Τάσο Αντωνίου!!!!!
Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Υλικά

  • 500 γραμμ. γίγαντες
  • 750 γραμμ. σπανάκι
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 800 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Loading...
  1. Από την προηγουμένη μέρα, μουσκεύουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής. Την επομένη, ξεπλένουμε πολύ καλά. Βράζουμε τους γίγαντες με καθαρό νερό για 30΄.
  2. Τους στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Το βάζουμε σε μπολ και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε να σταθεί για 15΄. Το μαραίνουμε ζουλώντας το με τα χέρια, να αποβάλει τα υγρά του. Το τοποθετούμε σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Σε λαδωμένο μακρόστενο σκεύος ή στρογγυλό 32 ή 34 εκ. ταψί στρώνουμε τα μισά χόρτα. Ενδιάμεσα κάνουμε μία στρώση τους γίγαντες, από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα χόρτα.
  6. Καλύπτουμε με μία στρώση ψιλοκομμένες ντομάτες.
  7. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με φέτα.

http://www.koolnews.gr

Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top