ΓΛΥΚΑ

Κρέμα καραμελέ φούρνου σπιτική με φρέσκο γάλα σε φόρμα

Σου στέλνω μια φανταστική συνταγή για κρέμα καραμελέ φούρνου σπιτική με φρέσκο γάλα σε φόρμα όπως την έφτιαχνε η κολλητή της μαμάς μου. Είναι μια αρκετά ιδιαίτερη συνταγή σε σχέση με τις υπόλοιπες κρέμες καραμελέ που θα βρεις και αυτό είναι γιατί αυτή είναι στο φούρνο, βάζουμε φρέσκο γάλα και ψωμί και είναι σε φόρμα και όχι στα κλασικά μπολάκια. Η γεύση της είναι αρκετά νόστιμη και ιδιαίτερη λόγω του φούρνου και σου προτείνω να την φτιάξεις για να την επιβεβαιώσεις.

Υλικά

  • μισή φραντζόλα ψωμί άσπρο μπαγιάτικο (παίρνουμε φαρδιά φραντζόλα για να έχει πολύ ψίχα)
  • 2 μπουκάλια γάλα
  • 6 αυγά
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 χαρτάκια βανίλια
  • 6 κουταλιές ζάχαρη για την καραμέλα

Διαδικασία

Loading...
  1. Κόβουμε το ψωμί μικρά κομματάκια, μέσα σε λεκάνη, αδειάζουμε και το γάλα και αφήνουμε να μουλιάσει και να γίνει παπάρα 1 – 1/2 ώρα.
  2. Λιώνουμε με πιρούνι καλά το χωμί και το δουλεύουμε ώσπου να γίνει πολτός.
    Χτυπάμε τα αυγά με το μισό κιλό ζάχαρη (κρόκους και ασπράδια μαζί), προσθέτουμε και τις βανίλιες και τα
  3. ρίχνουμε στο λιωμένο ψωμί.
  4. Δουλεύουμε κατόπιν καλά μαζί τα υλικά ώσπου να ενωθούν.
  5. Παίρνουμε φόρμα αρκετά μεγάλη, ρίχνουμε μέσα τις 6 κουταλιές ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά να λιώσει και να ξανθύνει.
  6. Τραβάμε κατόπιν τη φόρμα από τη φωτιά και όταν κρυώσει, αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
  7. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό (μπαίν μαρί), ζεσταίνουμε το φούρνο πέντε λεπτά στους 220 βαθμούς και φουρνίζουμε το ταψί με τη φόρμα.
  8. Ύστερα από 1/4 και μόλις πάρει χρώμα ξανθό, σβήνουμε το πάνω μέρος του φούρνου και αφήνουμε να ψηθεί μόνο με το κάτω μέρος αναμμένο, 1 ώρα συνολικά.
    miam.gr
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top