ΓΛΥΚΑ

Εύκολα ,νόστιμα ,τραγανά και νηστίσιμα.Παξιμαδάκια με σταφίδες

Εύκολα ,νόστιμα ,τραγανά και νηστίσιμα.Παξιμαδάκια με σταφίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι και ίσως άλλα 100 γραμμάρια.
  • 1 και 1/2 ποτήρι λάδι.
  • 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη.
  • 1 ποτήρι φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκαλιού.
  • 1 κουτ.γλ. σόδα.
  • 1 κουταλιά γλ. κανέλα σκόνη.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη.
  • 1 ποτήρι σταφίδες ξανθές.

Οδηγίες

Loading...
  1. Χτυπάμε σε μπόλ το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού την σόδα, και τα κανελογαρύφαλλα. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι και τις ρίχνουμε μέσα και εκείνες. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη και ομοιογενή.
  3. Λαδώνουμε 2 ταψιά μεγάλα και χωρίζουμε την ζύμη στα 4. Πλάθουμε 4 καρβέλια όσο το μήκος του ταψιού, τα βάζουμε στα ταψιά.
  4. Πατάμε από πάνω λίγο το καρβέλι.
  5. Χαράζουμε λοξά και βαθιά (χωρίς να τις χωρίζουμε τελείως)σε φέτες 1,2 εκατοστού. Ψήνουμε σε
  6. προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο χωρίζουμε τα παξιμάδια και τα απλώνουμε οριζόντια στο ταψί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα παξιμάδια.
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί μπισκότων!
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top