ΑΛΜΥΡΑ

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, θα απολαύσετε κάθε της κομμάτι.

Πεντανόστιμη, εύκολη και εξαιρετική για να την προσφέρουμε όταν έχουμε φίλους στο σπίτι. Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, θα απολαύσετε κάθε της κομμάτι.

Υλικά:

  • 500 gr γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γρ φέτα
  • 500 γρ κίτρινα γλυκά τυριά (κασέρι, γκούντα)
  • 150 γρ αλεύρι
  • μισό κουτ μπέικιν
  • 4 αβγά
  • 200 γρ βούτυρο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Loading...

 

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπάμε και ρίχνουμε μέσα τα αβγά.
  2. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα τυριά ή στο μούλτι, λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Τα ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα μαζί.
  4. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά να πάει παντού.
  5. Αδειάζουμε όλο το μίγμα, το απλώνουμε και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 55 λεπτά.

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top