ΓΛΥΚΑ

Λουκουμάδες φούρνου με κρέμα Πεντανόστιμα και υγιεινά!

Λουκουμάδες φούρνου με κρέμα Πεντανόστιμα και υγιεινά!

  • 1 κ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 2 φακελακια μαγια
  • 1 φλ. χλιαρο νερο
  • 1 1/2 φλ. γαλα
  • 1/2 φλ.ζαχαρη
  • 2 κ. γλ. κοφτα αλατι
  • 2 αυγα
  • 1/2 φλ. βουτυρο λιωμενο

Ανακατευουμε την μαγια με το νερο και ριχνουμε το αλευρι.
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε μεχρι να γινει ζυμη μαλακια και ελαστικη που δεν κολαει.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.
Ξαναζυμωνουμε και ανοιγουμε φυλλο 1 εκατοστου παχους περιπου.
Αλευρωνουμε το στομιο απο κουπακι 5-6 εκ. και κοβουμε δισκους. Με καπακι μπουκαλιου αφαιρουμε κυκλους απο το κεντρο.
Στρωνουμε λαδοκολα σε ταψια και τοποθετουμε τους λουκουμαδες. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν.
Φουρνιζουμε στους 180 ωσπου να ροδισουν.

Loading...

Λίγα μυστικά ακόμα
Μολις τους ξεφουρνισουμε μπορουμε να τους ψεκάσουμε με νερό και να τους πασπαλισουμε με ζαχαρη, με αχνη ή να τους βουτηξουμε σε γλασο σοκολατας
Eγω φτιαχνω κρεμα ζαχαροπλστικης του Παρλιαρου

  • 1/2 λίτρο γάλα,100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
  • λίγη βανίλια

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλακαι πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε
και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

‎Eleana Strimenea‎

Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top