ΑΛΜΥΡΑ

Κατσικάκι φρικασε Τη συνταγή αυτή την έφτιαχνε η γιαγιά μου.

Κατσικάκι φρικασε Τη συνταγή αυτή την έφτιαχνε η γιαγιά μου.

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κιλό κατσικάκι σε μεριδες
  • 3 μαρούλια
  • 2 πράσα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 φρέσκα
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμόνια
  • Πιπέρι, αλάτι
  • 1κ.γ. κορν φλαουρ
  • 2 αυγα

Εκτέλεση

Loading...
  1. Αφού πλύνω καλά το κατσικάκι το περνάω από το τηγάνι με ελαιόλαδο να ροδίσει λίγο.
    Κατόπιν το βάζω στο σκεύος που θα βράσει, ψιλοκοβω τα κρεμμύδια,τα πράσα,τα καρότα,τον άνηθο και τα σωταρω μαζί με το κρέας.Ρίχνω λίγο πιπέρι.Όχι αλάτι τώρα μη σφίξει το κρέας μας.
  2. Ρίχνω λίγο ζεστό νερό μη χαλάσει η θερμοκρασία του φαγητού μας και βράζω.
    Μετά από ώρα δοκιμάζω και αν έχει γίνει το κρέας το αφαιρώ και μέσα στο ζουμί ρίχνω τα μαρούλια αφού τα έχω πλύνει καλά και κόψει.
  3. Τα αφήνω να βράσουν και τοποθετώ ξανά μέσα το κρέας
  4. .Εδώ βάζω αλάτι και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.Αν θέλει νερό συμπληρώνω πάντα ζεστό.
  5. Μετά αφαιρώ το ζουμί και το βάζω σε άλλο σκεύος
  6. .Εκεί ρίχνω χτυπημένα τα αυγά,το κορν φλαουρ,το λεμόνι και βραζω μέχρι να πήξει ελαφρά.
  7. Κατόπιν ρίχνω την κρέμα αυγολέμονο στο φαγητό μας.
  8. Κουνω το σκεύος ελαφρά να πάει παντού και σερβίρω με μπουκοβο, κόκκινο ή μαύρο πιπέρι.
    Έτοιμο! Eleana Strimenea
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

To Top